Ное. 202023
 
Есенно почистване

С много желание и настроение за втора поредна година в двора на ДГ“ Таня Савичева“ деца, родители и учители заедно почистиха есенните листа. Трудолюбието е един от добродетелите, на които трябва да научим децата. Сърдечни благодарности на всички, които се включиха в инициативата.

Ное. 182023
 
Ден на толерантността

В периода от 13 до 17 ноември се проведоха серия от мероприятия, с които отбелязахме 16 ноември – Международния ден на толерантността. Децата сътвориха рисунки, с които направихме изложба .Децата бяха запознати с презентации по темата , чрез които те разбраха, че толерантността е уважение, приемане и разбиране на хора от различни култури, проява на […]

Ное. 182023
 
Малки грънчари

На 17.11.2023г. посетихме Културно-информационен център „Малтепе“ – с. Маноле. Бъдещите първокласници от гр. „Дъга“ и гр“Маргаритка“ участваха в демонстративен интерактивен урок по моделиране с глина. Той включваше кратък образователен разказ за технологичния процес на изработка на керамични форми. Децата имаха възможността да изработят от глина свещници,с които да украсят Коледната трапеза у дома.

Ное. 172023
 
Прочети ми приказка

В началото на м.ноември бе проведена инициативата“ Прочети ми приказка” , която бе реализирана съвместно с родителите. В съответствие с плана за насърчаване и повишаване на грамотността. За децата беше различно, ново и вълнуващо да видят своите близки в ролята на учителя с любимата им книжка. Благодарим Ви!